Digitális Témahét 2016

 

Digitális TémaHét

 

Csatlakozásunkkal a Digitális TémaHéten résztvevő iskolákhoz, azt vállaltuk, hogy igyekszünk minél több, a digitális készségek fejlesztését (PC, notebook, Ebook olvasó, tablet, projektor, mobil telefonok stb. használatát) segítő foglalkozásokat és programokat megszervezni.

Az elméleti órákon ez eddig is bevált módszer volt, korábban azonban ilyen formában nem kapcsoltuk össze a gyakorlati képzésekkel.

Szakmai gyakorlaton az elméletben megtanult, ismereteket kell alkalmazni, hogy a szakmát magas szinten tudják elsajátítani a tanulók a szakoktatók és a műszaki tanárok segítségével.

Rövid idő állt rendelkezésükre a felkészüléshez, ezért csak a festő tanulókat vontuk be. Párhuzamosan több jelentős esemény is zajlott ebben az időszakban, az iskolánkban. A tanulóknak a színelmélettel kapcsolatos tudásukat kellett alkalmazni a szakmai gyakorlaton. Ehhez kapcsolódott egy könyvtárhasználati óra, ahol mindenki használhatta a digitális eszközöket is, ugyanakkor rendelkezésükre állt hagyományos módon, könyvekből, lexikonokból is megkeresni az információkat. Segítséget jelentett még a felzárkóztató foglalkozás is, ahol a tanárnő segítségével a szakszámításokat gyakorolták különböző módszerekkel.

 

Résztvevők: Imre Adél könyvtáros - tanár
  Hideg Zsigmond szakoktató
  Koltai Eszter gyógypedagógus, fejlesztő tanár
  Kovács Margit koordinátor, tanár és az 1-2. évfolyamos festő tanulók
Helyszín: Kaposvári SZC Építőipari, Faipari Szakképző Iskolája (7400, Kaposvár, Cseri u. 6.)

 

Lamping József
Az Építőipari, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium a 2016. szeptember 1-től Lamping József (1881 - 1939) kaposvári építész nevét viseli.

CIB Bank támogatói oklevél

Nemzeti tehetség program

Határtalanul