Linkek

Az általunk fontosnak, érdekesnek talált weboldalakra juthat el ha az alábbi hivatkozásokra kattint.


Szakképzési dokumentumok, adatbázisok

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet - https://www.nive.hu

TISZK

Térségi Integrált Szakképző Központ - http://www.kapostiszk.hu

Az iskola és a város

Idézünk a város polgármesterének értékeléséből:
"Szakképző iskoláink rugalmasan követik a gazdaság változásait, szakképzési rendszerünket a gazdasági igényekhez igazítjuk.
Megrendelésre dolgozunk, a gazdaság szereplőinek kérésére gázvezeték és készülékszerelő, szerszámkészítő, műanyag-feldolgozó, szoftverüzemeltető szakokat indítottunk. Mindegyik szakképző intézményünk felkészült a nappali 4-5-6 éves képzés mellett a rövidebb tanulmányi idejű felnőttoktatásra is." (Félidőben: Kaposvár az új évezredben.)
A munkaerőközponttal való együttműködésünk keretében bádogos, burkoló, kőműves, ács-állványozó, kéményseprő és tüzeléstechnikus, gázszerelő, műbútorasztalos területeken dolgoztunk együtt eredményesen. Továbbra is nyitottak vagyunk a versenyszférából érkező megszólításokra. Igyekszünk esetenként elébe menni az igényeknek, máskor gyorsan alkalmazkodunk az elvárásokhoz.
Igaz az alkalmazkodásunk a városépítéshez is. Immár több, mint egy évtizede megrendelőnk a város bizonyos általunk elvégezhető kivitelezési munkákban. Ezen munkák jól illeszkednek a gyakorlati oktatáshoz, ugyanakkor meggyőződésünk, hogy a város feladatainak teljesítéséhez - nem túlértékelve, de segítséget tudtunk, tudunk nyújtani.

Agócs Attila
Igazgató

 


https://www.kaposvar.hu

 


Az iskola és a megye

Elsősorban Kaposvárról és környékéről járnak hozzánk tanulók. Azonban a kaposvári tanulók a létszám kisebbik részét adják. Oktatunk olyan szakmákat is amelyeket  nem csak a környéken, de a megyében sem tanítanak más iskolában. Így amennyiben a tanulók vállalják a hosszabb utazást vagy a kollégiumban lakást, úgy az egész megye területéről fogadunk tanulókat. Nem túl nagy számban, de a környező megyékből is tanulnak nálunk. Például néhányan Zala, Tolna, Veszprém, Baranya sőt Győr-Sopron-Moson megyéből tanulnak itt és Budapetről is van tanulónk. Ők elsősorban valamilyen speciális szakmát választottak, vagy éppen speciális ellátást igényelnek, például hallássérültek - fogyatékosok, esetleg MÁV nevelőotthonban, vagy rokonoknál laknak. A más megyékből járó tanulók a beszámoltató képzést is vállalják, azaz havonta csak néhány nap koncentráltan tanulnak elméletet, a többi időszakot a gyakorlati oktatási helyükön, az adott lakhelyük közelében töltik.
Úgy gondoljuk, hogy megyénk építő- és faipari szakember igényéhez jelentősen hozzájárulunk. A megye sok kis településből áll, és már 10 fölött van a városok száma, de kevés az igazán nagy város, így az építőiparban dominál a hagyományos épületszerkezet kivitelezése és ez igaz a Balaton-parti nyaralóépítkezésekre is, mely sok munkáskezet igényel. A Kapos völgye látványos fejlesztések és építkezések területe. Somogy erdőben, faanyagban gazdag terület. A fa felhasználása történelmi múltra tekint vissza, és itt most ráadásul komoly fafeldolgozó iparág van kialakulóban. Megjegyezzük, hogy iskolánk a felnőttképzésben is jelentős szerepet vállal.
 

somogy.hu
http://www.somogy.hu

 


KEOP 6.1.0/A/ pályázat

"Fenntarthatóságra Nevelünk" (KEOP 6.1.0/A/11-2011) projekt 2011. őszi félévében, szeptember, és december között valósult meg.